Acil serviste büyük skandal! 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Foto: Arşiv

Diyarbakır’da yere düşmesi sonucu sağ kolu kırılıp yerinden çıkan 59 yaşındaki Remziye Yalçın, Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Burada acil doktorun (acil tıp uzmanının) müdahalesinin ardından diğer personeller tarafından kolu alçıya alındıktan sonra kolunun tomografisi çekilen kadının acil doktoru tarafından çıkık kolunun yerine yerleştirildiği belirtilerek, kadın bir hafta sonra kontrole gelmesi için evine gönderildi. Bir haftanın ardından dün tekrar aynı hastanenin bu kez ortopedi kliniğine götürülen kadının morlaşıp şişen çıkık kolunun çekilen röntgenle yerine yerleştirilmediği anlaşılınca buradaki Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Orhan Değnek tarafından yapılan müdahaleyle kadının kırık ve çıkık kolu yerine yerleştirildi. Bir haftanın ardından şişip mosmor olan çıkık kolunun yerine yerleştirilmesi sırasında çok büyük bir acı hissettiğini ve doktorun kendisine kolunun toplanan kandan ötürü morlaştığını belirten kadın, 5 Aralık 2022’de kontrole gelmesi için Dr. Değnek tarafından evine gönderildi. Yaşadığı dayanılmaz acıyı gözyaşlarıyla anlatmaya çalışan kadının yakınları, skandal durumu hastanenin başhekimliğine bildirerek sorumlular hakkında şikayetçi oldular.

ÇIKIK KOL, YERİNE YERLEŞTİRİLMEDEN ALÇIYA ALINDI

 Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Yalçınlar köyünde yaşayan 59 yaşındaki Remziye Yalçın, 22 Kasım 2022’de yere düşmesi sonucu sağ kolunun kırılıp yerinden çıktığını söyledi. Yakınları tarafından derhal Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen kadının yakınları hastanede yapılan müdahaleyi şöyle anlattı:

“Annemizin sağ kolu kırılıp yerinden çıktığı için Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdük. Buradaki nöbetçi doktor (acil doktoru) annemizin koluna yaptığı müdahalenin ardından kolunun alçıya alınmasını istedi.  Annemizi, alçı yapılacak alan götürdük.  Annemizin çıkık kolunun yerinde olup olmadığına bakmadan direkt alçıya aldılar. Alçı sırasında alçıyı yapan personele annemizin çıkık kolunun yerine yerleştirildi mi diye sorduk. Yerine yerleştirildi diye yanıt verdi. Alçı bittikten sonra yeniden acil doktorun yanına gittik ve bu sefer kolunun tomografisinin çekilmesini istedi. Annemizin kırık ve yerinden çıkan kolunun tomografisini çektikten sonra söz konusu acil doktoru, annemizin kolunun tomografi sonucuna baktıktan sonra herhangi bir sorun yok deyip reçeteye bir ağrı kesici yazdı.  Reçeteyi bize veren doktor, annemizi kontrol için 28 Kasım’da ortopedi polikliniğine götürmemizi söyledi.

BİR HAFTA SONRA ÇIKIK KOL YERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Geçen bir haftanın ardından annemizin, kırık çıkık kolunun üstüne buz koymamıza rağmen elleri şişip mosmor olmuştu. Bir haftanın ardından dün yeniden annemizi Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne getirdik ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Orhan Değnek’in yanına gittik.  Burada annemin koluna bakan doktor, hemen röntgen çektirmemizi istedi. Röntgen çekip sonuca bakan doktor, kırık ve çıkık kolunun yerine yerleştirilmediğini gördü. Annemizin kırık çıkık kolunun yerine yerleştirilmediği için ellinin şişip mosmor olduğunu anlatan ortopedi doktoru, annemizin çıkık kolunu yerine yerleştirdi. Annemizin çıkık-kırık kolunun yerine yerleştirilmesi sırasında çektiği acıyı hastanede neredeyse duymayan kalmadı. O kadar büyük bir acı çekti ki anlatamayız. Ortopedi doktoru, annemizin kolunun yerine yerleştirdiğini söyleyip, 5 Aralık 2022’de yeniden kontrole gelmek için bizi eve gönderdi. Doktor, anneniz koluna dikkat etmezse elleri kangren olabilir ve ameliyat gerektirebilir dedi, bize.

SORUMLULAR HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNDUK

Biz, bir hafta önce annemizi getirdiğimiz Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nin Acil Servis’inde o gün annemizin koluna müdahale eden acil doktoru ve kolunu alçıya alan personellerden şikayetçiyiz. Sorumlular her kimse bunun hesabını vermelidir. Yaşanan bu skandal durumu hastanenin başhekimliğine de telefonla ilettik,  bize çok mağdur olduğunuzu ve konuyu takip edeceklerini söylediler. Annemizin tomografisini çekmelerine rağmen kolunun kırık çıkıkların yerinde olmadığını görmeyip ve bu şekilde alçıya alıp bizi eve gönderen sağlık personelleri hakkında hastanenin başhekimliğine şikayette bulunduk; eğer ki gereği yapılmazsa bu yaşananları mahkemeye kadar taşıyacağız. Annemizin bir haftadır yaşadığı bu acıyı, bu doktorlar yaşasaydı acaba ne yaparlardı?  Başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ilçe müdürlüğü ve hastane yetkilileri, bir daha böyle büyük bir skandal durumun yaşanmaması için sorumlular hakkında gereken neyse bir an önce yapmalıdır. Bu yapılmazsa, bu skandalların sonu da bitmez. Herkes işini ciddiye alarak yapmalıdır ve hiç kimse hiçbir hastayı başından savmamalıdır. Çünkü sağlık herkesin hakkıdır.” Kaynak: Mücadele Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Acil serviste büyük skandal! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir