89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi’ndeki ihmaller zinciri! Bilirkişi raporu ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asrın felaketinde Diyarbakır’da 89 kişiye mezar olan sitede ihmaller zinciri bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. İhmallerin tek tek tespit edildiği raporda mimari proje ile uygulama arasında farklılıklar olduğu belirtilirken, sorumluların tam olarak belirlenemediği vurgulandı.

 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta iki büyük deprem meydana geldi. 11 ilin etkilendiği depremlerde yıkıma uğrayan Diyarbakır’da Galeria Sitesi’nde bir bina yıkıldı. Apartmanın enkazında 89 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

 

Galeria Sitesi’ndeki yıkımla ilgili bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, mimarî proje ile uygulama arasında zemin katlarla ilgili farklılık olduğu belirlendi. Zemin kattan spor salonuna inen kolonun proje koordinatıyla aynı olmadığı tespit edildi.

 

İHMALLER ZİNCİRİ TEK TEK TESPİT EDİLDİ

 

Binadaki ihmaller bilirkişi raporunda tek tek tespit edildi. O maddelere göre binanın kolonlarıın konumunun değiştirilmesi, döşemelerde merdiven boşluğu açılması, mimari projedeki duvarların kaldırılması ve kirişlere yer verilmemesi binanın yıkımına neden oldu.

 

SORUMLULAR TAM OLARAK BELİRLENEMEDİĞİ VURGUSU

 

Galeria Sitesi ile ilgili 1995 yılındaki jeolojik raporda ise zeminin çürük olduğu belirtildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından raporda eksiklikler bulunarak ek rapor da istendi. Oluşturulan bilirkişi raporunda sorumluların tam olarak belirlenmediği vurgulandı.

 

Başsavcılık, binanın projesini çizen mükellefler, şantiye şefi, projeye onay veren belediye fen işleri müdürü ve diğer kamu görevlileri ile müteahhitler hakkında hiçbir açıklamaya yer verilmediğini ifade etti. (TRT)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi’ndeki ihmaller zinciri! Bilirkişi raporu ortaya çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir