Koronavirüs vaka sayıları meclis gündeminde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölge kentlerinde koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artışlar devam ediyor. MA’da yer alan habere göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, salgın kapsamında artan vakalar, yaşanan ölümler ve hastanelerdeki durumu Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Test sayılarının yetersiz olması bakanlığın günlük olarak açıkladığı verilere olan güveni azalttığı savunulan önergede, “Birçok bilim insanı, test sayısındaki azalmaya karşın hasta sayılarında son günlerde bir artış olduğunu gözlemlemektedir. Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Erzurum, Rize, Mardin, Çanakkale, Zonguldak gibi illerde çok sayıda hasta artışı bulunmaktadır. Bu illerde yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığı için, test sonucu pozitif çıkan ağır hastalar tedavi göremeden evlere gönderilmektedir. Sağlık alanında faaliyet yürüten emek ve meslek örgütleri, Bakanlığınızın açıkladığı verilerin aksine Diyarbakır’da günlük pozitif hasta sayısının ortalama 300,  Şanlıurfa’da günlük pozitif hasta sayısının ortalama 350 civarında olduğunu ifade etmektedirler. Sadece Diyarbakır’da bir hastanede bir gecede 8 hastanın yaşamını yitirdiği gün, Bakanlığınız tarafından tüm ülkede açıklanan vefat sayısının 17 olması, açıkladığınız verilerin güvenilirliğine ciddi gölge düşürmüştür” denildi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en son 31 Temmuz’da Türkiye genelinde koronavirüs nedeniyle 17 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Sağlık bakanına sorular

Güzel, konuyla ilgili Bakan Koca’ya şu soruları sordu:

“* Türkiye’de ilk vakanın görülmesinden bu yana yapılan test sayılarının illere göre dağılımı nedir?

* Türkiye’de ilk vakanın görülmesinden bu yana yoğun bakım hasta sayısının ve vefat sayısının illere göre dağılımı nedir?

* Sadece Diyarbakır’da bir gecede bir hastanede 8 hastanın yaşamını yitirdiği gün Bakanlığınız tarafından tüm ülkede vefat sayısının 17 olarak açıklanmasının gerekçesi nedir?

* Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Erzurum, Rize, Mardin, Çanakkale, Zonguldak gibi illerde yoğun bakımda yer kalmadığı için test sonucu pozitif çıkan ağır hastaların tedavi edilmeden eve gönderildiğinden haberdar mısınız? Normalleşme adı altında ortaya çıkan bu vahim tabloya dair kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız?”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koronavirüs vaka sayıları meclis gündeminde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir