3 kentte 11 şüpheli kadın ölümü

featured
HDP milletvekilleri, şüpheli biçimde yaşamını yitiren kadınların büyük çoğunluğunun vücutlarında darp izleri olduğunu belirterek, ölümlere ilişkin araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ebru Günay, Pero Dündar ve Dilan Dirayet Taşdemir, pandemi sürecinde Ağrı, Mardin ve Diyarbakır’da artan şüpheli kadın ölümleri için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. MA’da yer alan habere göre önergenin gerekçesinde, son 35 gün içerisinde Ağrı’da 5, Mardin’de 4 ve Diyarbakır’da 2 kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği ve hepsinin kayıtlara “intihar” olarak geçtiği kaydedildi.

‘Çoğunda darp izleri var’

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren kadınlara dair bilgilerin yer aldığı önergede, “Şüpheli biçimde yaşamını yitiren kadınların büyük çoğunluğunun vücutlarında darp izleri ve şiddet gördüklerine dair bulgular söz konudur. Aynı şekilde aileler de yaşamını yitiren çocuklarının eşlerinden, eşlerinin ailelerinden şiddet gördüğünü, otopsi raporlarında öldürülmüş olabileceklerine dair emareler bulunduğunu beyan etmiştir. Bu ölümler intihar bile olsa, bu kadar kısa sürede bunca kadının intihara sürüklenmesi dahi tek başına incelenmesi ve araştırılması gereken bir durumdur. Bu realiteye rağmen kadınların şüpheli biçimde yaşamını yitirmesiyle ilgili kapsamlı bir soruşturma açılmadığı gibi hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem de söz konusu illerin Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri hiçbir girişimde bulunmamış ve konu hakkında herhangi bir açıklama dahi yapmamıştır” denildi.

Komisyon kurulması talebi

Kadın cinayetlerinin yanı sıra “intihar” olduğu iddia edilen şüpheli kadın ölümlerinin de ciddi bir şekilde arttığına dikkat çekilen önergede, devamla şunlar belirtildi: “Şüpheli ölümler başta olmak üzere gittikçe artan kadına yönelik her türlü şiddetin, kadın cinayetlerinin ve kadın intiharlarının araştırılması, kadınları intihara sürükleyen nedenlerin tespit edilmesi ve tüm bunlar için önleyici politikaların tartışılması amacıyla bir araştırma komisyonun kurulması elzemdir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3 kentte 11 şüpheli kadın ölümü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir