Dikkat! Dünya geleninde vaka sayısı artıyor

featured
Tüm dünyayı etkisi altın alan Koronavirüs nedeniyle 15 kişi daha yaşamını yitirdi, 967 yeni tanı kondu. Böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 674’e, vaka sayısı ise 229 bin 891’e yükseldi.
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde korona virüsü vakalarında artış kaydedildi. Duvar’da yer alan habere göre En az 40 ülkede vakaların arttığı, bu ülkeler arasında ABD, Brezilya ve Hindistan’ın yanı sıra Avustralya, İspanya, Japonya, Bulgaristan’ın da yer aldığı belirtildi.

ABD’DE ÖLÜ SAYISI 145 BİNİ AŞTI

Bu hafta içinde vaka sayısının 4 milyonu aştığı ABD’de, art arda dört gün boyunca 1000’den fazla korona kaynaklı ölüm kaydedildi. Toplam ölü sayısı 145 bini aştı. Florida’da salgının patlak vermesinden bu yana vakalar yüzde 35 oranında arttı. Eyaletin 27 kentinde en az 53 hastanede yoğun bakım üniteleri ve hastane yatakları doldu. Toplamda 435 bin 334 vakanın kaydedildiği ve 8 binden fazla kişinin öldüğü Kaliforniya eyaletinde ise sağlık yetkilileri yayılımı takip etmenin zorlaştığını aktardı.

‘İKİNCİ DALGA OLABİLİR’

Yaz sezonunun hız kesmeden devam ettiği Avrupa’da da vakalarda artış kaydedildi. Turizm sektörünün hareketlendiği İspanya’da ise sağlık yetkilileri ikinci dalganın yaşanıyor olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Virüs uzmanı ve acil sağlık merkezi müdür yardımcısı Maria Jose Sierra, ülkede iki hafta içinde bulaşma oranının iki katına çıktığını dile getirdi.  “İkinci dalgayı yaşıyor olabiliriz” diyen Sierra, büyük kentlerde virüsün yayılma hızının arttığını aktardı. Ülkede vaka sayısı 272 bin 421’e ölü sayısı 28 bin 432’ye yükseldi.

FRANSA’DAN KATALONYA UYARISI

Vaka sayısının 217 bin 797’ye, ölü sayısının 30 bin 195’e çıktığı Fransa’da ise yetkililer, vatandaşların İspanya’nın Katalonya bölgesine seyahat etmemelerini tavsiye etti. Fransa Başbakanı Jean Castex, bölgede vakaların hızla arttığı uyarısında bulundu.

KENYA’DA ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da kısıtlamaların hafifletilmesiyle beraber vakalarda artış gözlemlendi. 1 Ağustos’tan itibaren uluslararası uçuşların başlayacağını açıklayan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, hükümet yetkililerine acil toplantı çağrısında bulundu.

Avustalya’da vakaların yükselişe geçtiği Victoria eyaletinde, Başbakan Daniel Andrews 357 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu. Ülke genelinde vaka sayısı 13.950’ye, ölü sayısı 145’e yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dikkat! Dünya geleninde vaka sayısı artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir