Tarihi eser operasyonu: 7 gözaltı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde gerçekleştirilen operasyonda  Anadolu Selçuklu dönemine ait bin 389 gümüş sikke ele geçirildi.  Konya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Diyarbakır İli Silvan İlçesinde ikamet eden (4) şahsın, ellerinde bulundurdukları tarihi niteliği olduğu değerlendirilen gümüş sikkeleri satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgi elde edilmiştir.  Şüpheli şahısların fiziki takibi sonrasında, 16 Nisan 2020 Perşembe günü Silvan İlçe merkezinde alıcı şahıslar ile buluştukları esnada icra edilen operasyonda, bahse konu şüpheliler tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır.

7 kişi gözaltına alındı

Şahısların üzerlerinde ve araçlarındayapılan adli aramada; Anadolu Selçuklu dönemine ait (1389) adet gümüş sikke ele geçirilmiştir.  Olayla ilgili olarak, ele geçirilen tarihi sikkeler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, olayla ilgili (7) şüpheli hakkındas oruşturma başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarihi eser operasyonu: 7 gözaltı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir