‘Recep Oruç serbest bırakılsın’ çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Sağlık Platformu, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) dönük yürüttüğü soruşturma kapsamında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) eski şube eşbaşkanı Recep Oruç’un tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. SES Şube binasındaki açıklamaya, platform bileşeni örgütlerin temsilcileri ile KEKS ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu yetkileri katıldı. Açıklamada, “Sendikal faaliyetler suç değildir, haksız ve hukuksuz tutuklamalara son verin” yazılı pankart açıldı.

‘Asla geri adım atmayacağız’

Platform adına açıklama yapan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Recep Oruç’un daha öncede haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alındığını hatırlatarak, Oruç’un tutuklanmasını gerektirecek herhangi bir suçun olmadığını söyledi. Oruç’un sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaların tamamının sağlıkçı mesleği, sendikal kimliği ve kurumsal temsiliyetiyle katıldığı etkinlikler olduğunu belirten Güldiken, “Tüm muhalif kesimlere yönelik baskı, gözaltı, tutuklamaları sistematik olarak uygulayan iktidar, hukuk dışı bir şekilde Anayasal demokratik eylemleri kriminalize etmektedir. Biz bu suçlamaları hiçbirini kabul etmiyoruz. Sendikal faaliyetlerin kapsamını belirlenen 4688 sayılı yasa ve Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, sendikal faaliyetlerin suç olmayacağını tarif etmektedir. Meşru mücadeleyi savunan ve geçmişten bugüne kadar bu tavır ve duruşundan geri adım atmayan sendikamız SES ve onurlu üyeleri bu duruşundan asla geri adım atmayacaktır” dedi.

 ‘Arkadaşımızı serbest bırakın’

Anayasal hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve baskılara son verilmesini talep eden Güldiken, Oruç’un çalıştığı işyeri ve evinin adresi ile kendisine ulaşılabilecek iletişim numaralarının olduğunu hatırlattı. Güldiken, Oruç’un herhangi bir ifade işlemi için davet edildiğinde ilgili yere gidebilecek bir sağlık emekçisi olmasından kaynaklı hukukun temel ilkelerinden biri olan masumiyet karinesi gereğince serbest bırakılmasını istedi.  (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Recep Oruç serbest bırakılsın’ çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir