Küçük Miraç, uluslararası yarışmaya hazırlanıyor

featured
Salgın sürecinde evinin balkonunda piyano çalmasıyla dikkat çeken Diyarbakırlı küçük yetenenek Miraç 9 yaşında. 6 yaşından bu yana piyona çalan Miraç, bir yandan EBA TV ve internet üzerinden derslerine devam ederken, diğer yandan piyano çalarak uluslararası yarışmaya hazırlanıyor.
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyayı saran koronavirüs salgını insanların evi çekilmesine neden oldu. Okulların kapalı olması ve koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklar evlerde birçok aktivite yapmaya başladı. Salgın süreci ile birlikte Eğitim Bileşim Ağı (EBA) TV ve internet ağında derslerini devam ederken, diğer yanda çocuklar sanatsal aktiviteler ile gündeme geldi. Salgın sürecinde evinin balkonunda konser veren 9 yaşındaki Miraç Toprak da bunlardan biri. Diyarbakırlı küçük yetenek Miraç, 6 yaşında piyona çalmaya başladı. Bir yandan EBA, TV ve internet ağında derslerine devam ederken, diğer yandan piyano çalarak uluslararası bir yarışmaya hazırlanıyor. Gazetemize konuşan babası Zülküf Toprak, Miraç’ın piyona ile ne zaman buluştuğunu ve salgın sürecinde neler yaptığını anlattı.

Miraç’ın altı yaşında piyona başladığı belirten Toprak, “Öncelikle Amatör bir ruhla başladık. Ne yapacak,  nasıl olacak diye herhangi bir fikrimiz yoktu, yeteneğini ortaya çıkartmak bazında. Daha sonra hocalarında iyi görüşler geldi. Normal yaşa göre çok iyi olduğunu söylediler. Bu tepkileri alınca biraz daha özen göstermeye başladık. Salgın sürecinde de evde bayağı çalıştı. Biz de ailesi olarak ona destek olduk, hep birlikte mücadele ettik. Salgın sürecinde bir yandan EBA’da derslerine çalışırken diğer yandan piyano çaldı. Piyanoda yeteneğini görünce üstüne daha da çok yoğunlaşmaya başladık. İki Üniversiteden aradılar Miraç’ı konservatuara alabiriz diye. Ben de öğretmen olduğum için oraya götüremedik. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’na katılacak, yarışmada başarı sağlar ise yurt dışında eğitim almasını isteriz. Beğeni yapılarak kazınılıyor bu yarışma, dünya genelinde ne kadar çok beğeni alırsa, kazanmaya o kadar yakın olacak” diye kaydetti.

Miraç’ın verdiği tüm notaları çaldığını belirten Toprak, ” Nota bilgisi çok yüksek, klasik eserler, Diyarbakır yöresine ait şarkılar, Erik Satie, Evengy Grinko gibi parçaları da çalıyor” dedi.

Genç Yetenekler Müzik Yarışması

Genç Yetenekler Müzik Yarışması, genç yetenekleri keşfederek sergileme fırsatı vermeyi ve müzik eğitiminin önemini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Yarışma toplumsal ve sosyal sorumluluk çerçevesinde, farklı öğrenme ihtiyaçları bulunan gençlerin katılabileceği “Özel Kategori” ile bu alanda farkındalık yaratarak, müzikle engelleri kaldırmayı da hedeflemektedir. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ilk, orta, lise öğrencileri ve “Özel Öğrenim” ihtiyaçları olan tüm gençlerin ücretsiz katılımına açıktır. Katılım, yarışmanın resmi sitesi www.ugy-istanbul.com ücretsiz üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra öğrencinin uygun olduğu kategoride başvuru yapmasıyla gerçekleşiyor ve aynı site üzerinden yapılan beğeniler sonucunda kazananlar, ödüllerini almak ve konser vermek üzere İstanbul’da gerçekleşen final törenine katılıyor.

Yarışmanın resmi sitesi, www.ugy-istanbul.com yaklaşık 160.000 kişinin ziyaret ettiği, 600.000’in üzerinde görüntülendiği ve her oturumda izleyicinin mobil telefonda ortalama 4 dakika, tablet ve bilgisayarda ise ortalama 6 dakika sitede kaldığı, yarışmacıların videolarının 1.500.000 kez gibi büyük rakkamlarda izlendiği, yapılan analizlerde saptanmıştır. Binlerce kişi tarafından izlenmek, beğeni almak her genç yetenek için özgüven ve başarıyı besleyen, kişisel gelişime katkı sağlayan değerli bir tecrübe yaratmakta, aynı zamanda öğretmeni ve kurumunu temsil etme olanağı da sağlamaktadır. (Şehriban Eleftoz)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küçük Miraç, uluslararası yarışmaya hazırlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir