Gülistan Doku olayında yeni gelişme!

featured
Gülistan Doku soruşturmasında Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı raporda, polisin raporunun aksine belirtilen köprüde her hangi bir nesnenin suya atlamadığı belirtildi. Av. Ali Çimen ise Doku olayında intihar algısının çöktüğünü söyledi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun bulunması için yürütülen arama çalışmaları sonuç vermezken, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma ise sürüyor. MA’da yer alan habere göre bilirkişi raporunun hazırlanması dosya üzerindeki çalışmalarını tamamlayan Ulusal Kriminal Büro, raporunu tamamladı. Rapor soruşturma dosyasına konuldu. Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünün 05 Ocak saat 12.25’te Doku’nun suya düşen bir nesne görünümü verdiği yönündeki raporun aksine Ulusal Kriminal Büro raporunda, Gülistan’ın en son görüldüğü Dinar Köprüsü altındaki suda, intihar olasılığını gösterecek haraketlilik yaşanmadığı belirtilerek, “Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” denildi.

“Bu raporla intihar tezi çökmüş oldu”

Doku ailesi avukatı Ali Çimen, raporla intihar algısı tezinin çöktüğünü söyledi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen Gülistan Doku’nun soruşturma dosyasına İstanbul Adalet Komisyonu’na kayıtlı Ulusal Kriminal Büro’nun resmi bilirkişi olarak atandığını belirten Çimen, raporun iki aşamadan oluştuğunu söyledi. Birinci aşamanın, kafeteryanın önünde geçen bölüm olduğunu kaydeden Çimen, “O bölümde Gülistan’ın alıkonulduğu hususu ortaya çıkmıştı. İkinci bölümde ise, polisin tuttuğu bir rapor vardı. Bu raporda, ‘5 Ocak 2020 günü Gülistan Doku saat 12.25 sıralarında kendini köprüden attı’ denilmişti. Bu rapordan sonra da tüm döngü, köprünün altında Gülistan’ı arama şeklinde oldu, karada herhangi bir işlem yapılmadı. Bilirkişi raporunun sonuç bölümünde şu ifade yer alıyor; ‘Köprü ayağındaki efekt, bir piksel artığı olup kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir.’ Bu, şu anlamı ifade ediyor; ‘Gülistan Doku köprüden atlamadı.’ Bu raporla intihar tezi çökmüş oldu. Üstten düşen bir nesnenin V şeklinde suda dalgalanma sağlayacağını, V şeklinde olmadığının görüldüğü belirtildi. Sonuç olarak kesin bir dille Gülistan Doku’nun intihar etmediği, bu intihar tezinin çöktüğü ortaya çıktı” dedi. Av. Çimen, soruşturmada tüm kriterlerin başşüpheli Zaynal Abarakov’u işaret ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gülistan Doku olayında yeni gelişme!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir