Amedspor’da kongre vakti

featured
Amedspor Kulübü Başkanı Metin Klavuz, Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongreye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yaşadıkları zorlu sürecin "güçlü bir sahiplenme" ile aşılabileceğine vurgu yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, iddialı başladığı 2019-2020 sezonunun son haftalarında küme düşme hattına kadar gerileyerek, ligde kalabilme mücadelesi verdi. Ekonomik sorunlardan kaynaklı da zor günler yaşayan Amedspor, 2 Ağustos’ta bir kez daha olağanüstü kongreye gidecek. MA’da yer alan habere göre Yeni yönetimde kimlerin yer alacağı halen kesinleşmezken, Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kongreden güçlenerek çıkacaklarını vurguladı.

Temel sorun ekonomi

Amedspor’un önceki yıllarda elde ettiği başarıları anımsatan Kılavuz, bunda yerel yönetimlerin desteğinin yanı sıra sorunlara ortak akılla çözüm arayan kolektif mekanizmaların katkılarının büyük olduğunu söyledi. Kulübün Amedspor adını almasıyla ciddi bir kuşatmanın devreye konulduğunu ve bu kuşatma ile bugünlere gelindiğine dikkati çeken Kılavuz, baskıcı ve ötekileştirici yaklaşımların yarına da sirayet edeceğini kaydetti. Tüm bunların kulüpte ekonomik krizlere yol açtığını ve bu süreçte en önemli dayanakları olan yerel yönetimlerin katkılarından yoksun kaldıklarını belirten Kılavuz, “Bu süreçte en önemli dayanağımız olacak yerel yönetimler halkın iradesi dışına çıkarılarak çalışmalarımız başından itibaren darbelenmiştir. Kulübümüzün temel sorunu olan ekonomik sorunsalı, sonraki darbelenmeler ile ağır yara almış, çalışmalarımız ciddi şekilde sekteye uğratılmıştır” dedi.

Formaya sponsor bulunamadı

Kulübün sorunlarının bir başkan ve yönetim ile çözülmesinin zor olacağını daha önceden ifade ettiklerini söyleyen Kılavuz, bu zorlu süreçten güçlü bir sahiplenme ile çıkılacağına vurgu yaptı. “En önemli kaynak olarak gördüğümüz halk desteği valilik tarafından yasaklanmıştır. SMS ve yardım toplama talebimiz yasanın ruhuna aykırı bir şekilde reddedilmiştir” diyen Kılavuz, 2 milyonluk kentte forma göğsüne sponsor bulamadıklarını söyledi. Taraftar yasağına değinen Kılavuz, yaşadıkları bazı sorunları şöyle ifade etti: “Dünya rekoru bizde olan taraftar yasakları, genelde kırmızı sesli hakem düdükleri, hemen hemen tüm maçlarda rakip takımların ve deplasman şehirlerin milli maça çıkan motivasyonları, maçlarda rekabet koşullarının ortadan kaldırılarak 11 kişiye karşı mücadele edebilmeye fırsat verilmemesi.”

‘Eksikliklerimiz oldu’

Geride kalan 2019-2020 sezonunda takımın istedikleri yerde olmamasından dolayı Amedspor tarafından özür dileyen Kılavuz, “Çalışmanın ve emeğin olduğu yerde eksiklik olması doğaldır. Bundan hareketle sezon boyunca güç getiremediğimiz eksiklerimiz olmuştur. Yaşanılan eksikliklerden ötürü Amedspor sevdalılarına özeleştiriyi bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir finansal yönetimin önünü açmak için kongre kararı aldık. Kongre tarihi pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Ağustos 2020 olmuştur” diye konuştu.   

‘Kongreye sahip çıkılmalı’

Zorlu süreçlere rağmen diz çökmediklerini dile getiren Klavuz, şöyle devam etti: “Geldiğimiz nokta itibariyle bu sezon tüm futbolcu alacakları ciddi indirimler yapılarak sezon bitmeden kapanmıştır. Geleceğe dair ciddi bir ekonomik disiplinle kulübümüzün borç yükü ciddi oranda azaltılmıştır. Bu sürece katkı sunan başta As Başkanımız olmak üzere emeği geçen yönetici arkadaşlara teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için amasız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır. Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla ‘Biz’ olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır. Başta bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeleştirisel yaklaşabilmelidir. Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amedspor’da kongre vakti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir