2020’de Van: Çığ, deprem, sel, tekne faciası, uçak kazası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılında bir sokak röportajında Vanlı bir vatandaş kendisine sorulan, “Gelecekten beklentiniz nedir?” sorusuna, “Çok şükür kötü günleri geride bıraktık, şimdi sırada daha kötü günler var” demiş ve sosyal medyada gündem olmuştu. Vanlı vatandaşın söyledikleri, 2020 yılında gerçeğe dönüştü. Van’da yaşanan deprem, çığ, kasırga, sel, tekne faciası ve son olarak polis keşif uçağının Artos Dağı’na çarpması olaylarının ardından Vanlılar şu soruyu soruyor: “Sırada hangi felaket var?”

Çığ

4-5 Şubat 2020 tarihleri arasında Van-Bahçesaray kara yolunun 33’üncü kilometresinde çığ düştü. Çığın altında kalan iş makinası ve minibüsteki yedi kişi kurtarılırken, beş kişi de öldü. Daha sonra çığ altında kalan iki kişi için kurtarma çalışması başlatıldı. Aralarında çalışmalar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve UMKE’ye bağlı ekiplerin de olduğu yaklaşık 350 görevli gönderildi. Çalışmaların yapıldığı noktaya sabah saatlerinde bir kez daha çığ düştü. Aralarında güvenlik görevlilerinin de olduğu 33 kişi daha çığ altında kalırken toplam 42 kişi öldü.

Deprem

23 Şubat 2020 ‘de İran’ın Türkiye sınırı yakınlarındaki Khoy kentinde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deprem Van’dan da hissedildi. İlk olarak Türkiye-İran sınırına yakın İran’ın Hoy kentinde saat 08.53’te AFAD verilerine göre 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, Van’ın Başkale ilçesinde 4’ü çocuk 9 kişi öldü, 2’si yoğun bakımda 50 kişi de yaralandı.

Kasırga

25 Mayıs 2020 İran sınırında yer alan Van’ın Çaldıran ilçesi Sarıçimen Mahallesi’nde, dün gece başlayan ve saatteki hızı 50-80 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgardan dolayı yeni yapılan ilkokul binası ile 35 ev zarar gördü. Bazı araçların camları patladı ve elektrik direkleri devrildi.

Sel

Haziran ayı içinde Erciş ve Çatak İlçelerinde meydana gelen sel felaketinin sonucunda 400 hayvan telef olurken, yüzlerce ev sular altında kaldı.

Tekne faciası

27 Haziran 2020’de Van Gölü’nde mülteci teknesi battı. Teknede bulunan 100 kişiden 40 kişinin cesedine ulaşılırken, geriye kalanların cesetlerinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Polis uçağı düştü

Son olarak dün gece saatlerinde 7 polisin ölümüne yol açan kazada Emniyet’in keşif uçağı, Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan Artos Dağı’na çarptı. Kaynak: Gazeteduvar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2020’de Van: Çığ, deprem, sel, tekne faciası, uçak kazası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir